Wróć do listy

REKOLEKCJE KAPŁAŃSKIE

„Iść, budować, wyznawać – współczesne wyzwania duszpasterskie” – te słowa, wzięte z homilii papieża Franciszka na zakończenie konklawe, będą tematem 3-dniowych rekolekcji kapłańskich, które po raz drugi odbędą się w Ośrodku w Popowie. Zapraszamy, aby w ciszy położonego w Puszczy Białej Ośrodka, usiąść u stóp Mistrza i zachwycić się Jego Słowem.

Rekolekcjonista:

Rekolekcje poprowadzi ks. Adam Parszywka SDB, przełożony inspektorii krakowskiej Salezjanów, a wcześniej nauczyciel, wychowawca, opiekun Salezjańskiego Wolontariatu Misyjnego.

Informacje ogólne o rekolekcjach:

– rozpoczęcie: 30 stycznia 2018 r.
– zakończenie: 1 lutego 2018 r.
– koszt:    - pokój jednoosobowy – 380 zł
                 - pokój dwuosobowy – 280 zł
– w ciągu trzech dni od zgłoszenia należy wpłacić zaliczkę w wysokości 100 zł na konto:
PKO Bank Polski S.A.
67 1020 1592 0000 2002 0272 5927

Informacje praktyczne o rekolekcjach:

Prosimy o zabranie ze sobą własnej alby, stuły oraz cingulum.

Każdy Kapłan po zakończonych rekolekcjach otrzymuje zaświadczenie o odbytych rekolekcjach kapłańskich.

Każdy Kapłan nauczający katechezy w szkole otrzyma zaświadczenie o szkoleniu do przedstawienia w placówce. Istnieje również możliwość przesłania zaproszenia do szkoły, po wcześniejszym, telefonicznym bądź mailowym, zgłoszeniu takiej potrzeby.

Koszt obejmuje noclegi, pełne wyżywienie (śniadanie, obiad, kolacja), przerwy kawowe, ofiarę dla Rekolekcjonisty.

Śniadanie i kolacja są podawane w formie bufetu.

Zapewniamy pobyt w pokojach o wysokim standardzie, z których każdy posiada własną łazienkę z prysznicem. Nie trzeba zabierać ręczników.

Na terenie Ośrodka znajduje się również strzeżony parking.